CZ en SkinVision in de prijzen gevallen

De jury van de Dutch Digital Health Challenge, een wedstrijd om implementatie van innovaties in de Nederlandse zorg te versnellen, selecteerde de samenwerking tussen CZ en SkinVision als winnaar in de categorie “Zorgverzekeraar”. Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), Rockstart (een start up incubator) en Health 2.0 werken in deze challenge samen. Hun gezamenlijke doel is om van Nederland het beste digitale health ecosysteem te maken. Met deze wedstrijd willen zij Nederlandse digitale health startups in de schijnwerpers zetten en hen ondersteunen in het opzetten van samenwerkingen.

Table of Contents

Samenwerking CZ en SkinVision

Sinds 2017 werken CZ en SkinVision samen. Een groep CZ-verzekerden mag gratis gebruik maken van de SkinVision app, waardoor ze zelf verdachte huidplekjes kunnen analyseren en niet meer voor ieder plekje naar de huisarts hoeven. Daarnaast helpt SkinVision om huidkanker eerder te signaleren en te behandelen, wat de kans op complicaties significant vermindert.  

Huidkanker, een groeiend probleem

Een op de drie kanker gevallen is een huidkanker. Elk jaar overlijden er meer dan 800 Nederlanders aan een melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. De helft van deze mensen hadden het overleefd als ze eerder een diagnose hadden gehad. SkinVision heeft als doel om in de komende tien jaar wereldwijd 250.000 levens te redden door vroegtijdige diagnose te ondersteunen. Door samen te werken bieden CZ en SkinVision een oplossing voor het snel toenemende aantal gevallen van huidkanker in Nederland. “CZ is, als toonaangevende zorgverzekeraar in Nederland, een belangrijke partner voor ons om samen het gevecht tegen huidkanker aan te gaan”, aldus Erik de Heus, CEO van SkinVision.  

Share this post:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Keep your skin healthy and find skin cancer early.

Accurate risk indication

Peace of mind with an accurate risk indication.

Machine learning technology

Immediate response based on machine learning technology.

Find skin cancer early

Find skin cancer early. It can save your life.